Yapısal Kablolama



Herhangi Bir Yardıma İhtiyacınız Varsa Bizimle İletişime Geçin
+90 216 594 63 64
Yapısal Kablolama
Yapısal kablolama, bina içerisindeki elektrik ve iletişim iletimini sağlayan tüm kablolara verilen isimdir. Tüm sinyallerin dolaşımından sorumlu ve sistemli şekilde oluşturulması gereken önemli bir zayıf akım maddesidir. Şeklinde kısaca yanıtlayabiliriz Yapısal kablolama nedir sorusunu. Güvenlik kamerası sistemlerinden, herhangi bir afet durumunda gönderilecek sinyallere, veri dolaşımından, bina içi iletişime veya daha basit anlamda elektrik kablolarına kadar her şey yapısal kablolama alanıdır. Teknik anlamda yapısal kablolama olarak ansak da bina kablolama olarak da isimlendirebiliriz bu işlemleri. Tüm zayıf akım çözümlerimizi bu sayfadan inceleyebilirsiniz: Bina teknolojilerinde kablolama uluslararası ortamda standardize edilmiştir. Avrupa Birliği, Amerika ve Uluslarası alanlarda standartlar ve sertifikalar vardır. Yapısal kablolama alanında bu tip standartlara uymanın önemi yalnızca bir “sertifika” elde etmek değil, aynı zamanda uzun vadede oluşacak sorunlardan sıyrılmak ve maliyetten kazanmaktır. Bu blog yazısında amacımız yapısal kablolama ile ilgili aklınızdaki tüm soru işaretlerini giderirken aynı zamanda hizmetlerimizden de bahsetmek. O halde gelin yukarıda bahsettiğimiz bazı yapısal kablolama standartlarına odaklanalım:
Yapısal Kablolama Standartları
Telekominikasyon Derneği tarafından geliştirilmiştir; yapısal kablolama sisteminin kurulumunu ve projelendirmesini kolaylaştırmayı amaç edinmiştir, ilgili gereksinimleri içerir. TIA-568.0-D Sertifikasını omurga olarak kullanır. Ayrıca performans ve teknik kriterler için de TIA-568-C.2, TIA-568.3-D standartları mevcut. Son versiyonu ise 2015 yılında yayınlanarak “D” etiketini almıştır. 1980’li yıllardan beri geliştirilmekte olan TIA/EIA-568 Standartı ANSI/TIA/EIA-568 olarak da bilinmektedir.
Standart aşağıdaki konuları ele alıyor: Yapısal kablolama sisteminin tüm alt bileşenleri, Minimum gereksinimlerin belirlenmesi, Kurulum yöntemleri ve ağ uygulamaları, Konektör & pin yönetimleri / atamaları, Yapısal kablolama sistemlerinin teknoloji ömrü, Kablolar için performans özellikleri, Donanım performans özelliklerini ortak bir standart üzerinde izleme, Topoloji ve kablo mesafeleri, Genel tanımların bir terminolojiye oturtulması.